Харківська ОДА перерахувала понад 80 мільйонів гривень новій фірмі депутата від ОПЗЖ

Наприкінці грудня ТОВ “Слобожанська будівельна компанія № 1” отримало 82,3 мільйона гривень від Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Харківської ОДА для будівництва фортифікаційних споруд.

Про це стало відомо з Єдиного реєстру публічних коштів.

Йдеться про придбання колючого дроту і канатів.

Гроші були виділені за обласною програмою територіальної оборони.

У рамках цієї програми протягом 2022 року було виділено 822,2 млн грн, з них 688 млн було профінансовано, у тому числі 20 млн грн з бюджету Харківської міської територіальної громади. З профінансованих грошей було використано 676,5 млн грн.

Департамент житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу витратив максимальну суму – 532,29 млн грн.

Про компанію ТОВ “Слобожанська будівельна компанія 1”, то вона була заснована в середині листопада 2022 року.

Правоохоронці викрили жителя Харківської області, який організував трансляцію російського ТБ під час окупації

Директором фірми вказаний Віктор Лимаренко. Засновниками крім Лимаренко є Микита Рожков, Андрій Колос, Андрій Строгий і Олександр Сорочинський.

Микита Рожков-депутат Харківської райради, який пройшов за списком ОПЗЖ.

Він серед співзасновників ТОВ “Готель Кірофф”, ТОВ” Маямі менеджмент”, ТОВ “Техноінжиніринг-Харків” та ін. Варто зазначити, що серед засновників ТОВ “Готель Кірофф” ще на початку 2022 року була Світлана Рожкова, яку аналітична система YouControl показує як громадянку РФ.

Крім того, в Бєлгороді є зареєстрована фірма “Промдизайн”. ПІБ її власника-Рожкова СВІТЛАНА АНАТОЛІЇВНА, яка у 2018 році стала засновником замість Лимаренка Віктора Вікторовича.

У російському реєстрі до цієї фірми прив’язаний номер телефону 7 472 220-03-33. До такого ж номеру прив’язана інша фірма”БІЛГОРОДСЬКИЙ ПРОМТРАНСПРОЕКТ”.

Директором фірми вказаний Рожков Олександр В’ячеславович. Людина з таким ПІБ і громадянством рф була серед засновників ТОВ “Дюна”, власниками якої є Віктор Лимаренко і Микита Рожков.

На Харківщині за публікації в соцмережах судитимуть чергового шанувальника «руського миру»

Що стосується “БІЛГОРОДСЬКИЙ ПРОМТРАНСПРОЕКТ”, що ця фірма отримала за останні роки російських державних підрядів на суму понад 100 млн рублів. Серед замовників є “Газпром”.

Ще один засновник – Андрій Колос, є членом виконкому Харківської міськради. Раніше він працював директором Департаменту в ОДА, а також був директором забудовника – компанії “Строй Сіті Девелопмент”.

Олександр Сорочинський має відношення до іншого забудовника – компанії “Туркіш Девелопмент”.

Андрій Строгий також є засновником ТОВ “Будівельник-2006”.

“Тому виникають питання щодо обрання підрядника – коли нещодавно створена фірма відразу, за пару днів до Нового року, отримує десятки мільйонів на оборону і має засновника, чия сім’я активно веде бізнес в країні – агресорі”, — зазначають у Харківському антикорупційному центрі.

Теги:

Коментарі