Харківська прокуратура оголосила підозру рашисту, який зґвалтував жінку та погрожував розстрілом її чоловіка

Військовому зс рф заочно повідомили про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

34-річний командир розрахунку ГРВ 1-ого стрілецького батальйону 202-го стрілецького полку мобілізаційного резерву 4-ої окремої мотострілкової бригади 2-го армійського корпусу 8-ої загально-військової армії південного військового округу зс рф з позивним “Бублік”, як було встановлено у ході досудового розслідування, наприкінці серпня минулого року, перебував в одному з окупованих населених пунктів на території Ізюмського району.

На одному з чергувань підозрюваний зупинив автомобіль з подружжям. Під приводом пропозиції з придбання пального, яке у той час було в дефіциті, окупант запросив подружжя проїхати за місцем його проживання. Але поїхати додому він їм не дозволив.

Заходячи за ними, російський військовий здійснив удар прикладом автоматичної зброї ззаду по чоловікові, що призвело до втрати свідомості та його падіння поруч з підвалом.

Використовуючи момент, коли підозрюваний відволікся, жінка втекла в бік воріт та намагалася приховатися за автомобілем. Але російський військовий помітив її, схопив за волосся і тягнув по землі до будинку.

СБУ затримала агента білоруського КДБ, який здійснював шпигунську діяльність на півночі України (Фото, Відео)

Спочатку підозрюваний наказав жінці роздягнутися, роздягнувся сам та скоїв сексуальне насильство над нею. Потерпіла молила нападника припинити це. Підозрюваний розлючений сказав, що якщо вона буде противитися, він розстріляє її чоловіка.

У цей час чоловік подружжя прийшов до тями та пішов шукати дружину. Він увійшов у будинок та перешкодив російському військовому довести спробу зґвалтування до кінця.

Підозрюваний розлютився ще більше та наказав негайно вийти з будинку подружжю.

Після звільнення подружжя звернулося до правоохоронних органів. За попередніми даними, прокурори мають достатньо доказів для притягнення нападника до відповідальності.

Досудове розслідування здійснюється Управлінням СБУ в Харківській області.

NewsRoom – незалежне видання, яке розвивається з 2015 року. Щодня на сайті журналісти розміщують десятки новин про життя Харкова та України. Більше інформації представлено в розділах «Новини компаній», «Бізнес», «Місто», «Їжа».

Коментарі