Харківська тероборона затрофеїла новітній російський безпілотник з написом “СССР Zа мир”

Під час розвідувального рейду бійці Харківської окремої бригади територіальної оборони затрофеїли російський безпілотник “Рубеж-20”.

“Клас об’єкта – СЗЗЧБ, тобто “Сам зліпив з чого було”. Бійці відмічають, щомікросхеми для дрона судячи з усього витягнули з різнойменних іноземних електроприладів. Принаймні на це вказує їх маркування. Що вже казати за дрібниці – якість кріплення та ергономічність конструкції. Пекельна машинка потрапила до рук тероборонівців, адже навіть не змогла долетіти до наших позицій і впала в сірій зоні. Проте, той факт, що вона не вибухнула одразу в руках російського Кулібіна – вже чудо”,- повідомили на Facebook-сторінці Харківської бригади ТрО.

ЗСУ в Харківській області за допомогою антидронової рушниці приземлили російський безпілотник

Однак, як повідомив журналіст Андрій Цаплієнко, БПЛА, що схожий на саморобку, виявився штатним російським засобом розвідки.

“Називається “Рубеж-20” і є частиною комплексу “Гранат-4″, який призначений для моніторингу фронтових позицій в наближеному до реального масштабі часу та радіомоніторингу мобільних мереж. Ми можемо скільки завгодно сміятись над якістю безпілотника. Але росіяни беруть кількістю. Бо наклепали цих саморобок стілько, що одного БПЛА їм точно не шкода”, – зазначив відомий журналіст.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі