Харківські підприємці висунули ультиматум депутату міськради від ОПЗЖ

“Керівник депутатської фракції ОПЗЖ у Харківській міськраді Андрій Спаський опублікував брехливий пост про зустріч з підприємцями “Барабашово” 14 липня. Таким чином депутат спробував відвернути увагу від власних дій на минулій сесії, які суперечать не тільки офіційній позиції фракції, а й його власним обіцянкам виборцям”, – заявили підприємці-учасники зустрічі.

Три основні питання – чи є зрив голосування фракції щодо поправки депутата Ларченка результатом особистої зацікавленості Спаського, чи правда, що у депутата є паспорт громадянина Російської Федерації та нерухомість в Росії та, нарешті, який зміст СМС повідомлення, розісланого Спаським депутатам фракції перед голосуванням по поправці Ларченка, – Андрій Сергійович “забув” у своєму пості.

Крім того, протягом декількох днів сам Спаський звинувачував то підприємців, то однопартійців у нападках, використовуючи для цього, крім іншого, і офіційну сторінку своєї політсили в Харкові. Однак, скандальні пости Спаського, очевидно, не знайшли підтримки в ОПЗЖ і були практично відразу ж вилучені з офіційної сторінки.

Також викликало обурення підприємців пропозиція Спаського обговорювати питання “Барабашово” за участю представників так званих “ініціативних груп”, яку депутат неодноразово висловлював в особистих бесідах.

“Нам запропонували залучити до обговорення наших же питань тих людей, які влаштовували силові провокації, били журналістів, допомагали чиновникам у спробах рейдерських захоплень за участю бойовиків-радикалів. Це цинічно. Такі пропозиції – прямий доказ небажання самого Спаського конструктивно вирішувати питання”, – розповідають підприємці.

На місце не дуже приємних для депутата питань, які лунали від підприємців під час зустрічі, Спаський вважав за краще поставити інші, які, по суті, і не обговорювалися. Підприємці впевнені: саме Спаський на догоду чиновникам зробив всі зусилля, щоб фракція не підтримала поправку Віктора Ларченка про виключення з проєкту рішення міськради пункту, згідно з яким не продовжується договір оренди між ТОВ “Перехрестя Плюс” і міськрадою на одну із земельних ділянок. Віктор Ларченко проінформував, що це питання знаходиться на розгляді в суді, і голосування з цього питання буде явно передчасним. Однак, попри таку заяву представника власної фракції, Спаський, на думку підприємців, дав команду “провалити” поправку. Щоб приховати факт обурення підприємців на наступній зустрічі, Андрій Спаський опублікував на своїй сторінці в соцмережах пост, де вказав зовсім інші питання, ніж ті, які звучали на зустрічі. Більш того, депутат, бажаючи представити ситуацію не як виправдане обурення виборців, а як вигаданий бізнес-конфлікт, “призначив” підприємця “представником адміністрації”, що викликало обурення у представників бізнесу.

“Андрій Спаський відмінно розумів, що, фактично, розв’язує руки подальшим рейдерським діям міської влади щодо нашого торгового центру. Проте, за нашою інформацією, Андрій Сергійович дав команду перед голосуванням щодо поправки не підтримувати пропозицію Віктора Ларченка”, – кажуть підприємці.

Також представники бізнесу переконані, що Спаський “навмисне тиражує фейкове вкидання про “побори підприємців “та” провокації”.

“Якщо депутат опускається до тиражування чиновницьких фейків, то це вірний знак для керівництва політсили переглянути доцільність його депутатства”, – заявили підприємці.

Нагадаємо, це вже не перший раз, коли Спаський дією або бездіяльністю, по суті, відкрито підтримує позицію міських чиновників, а потім, при зустрічі з підприємцями обіцяє “захищати їх інтереси”.

«Люди втомилися від відвертого дворушництва керівництва фракції ОПЗЖ у міськраді. Сьогодні склалася ситуація, коли Спаському спочатку потрібно виправити те, що він наголосував: ми вимагаємо, щоб депутати фракції ОПЗЖ відкликали свої голоси під цим проєктом. В іншому випадку, ми будемо вимагати від керівників політичної партії “Опозиційна платформа -” За життя! “Застосування принципу імперативного мандата. А питанням громадянства в країні-агресорі та наявності нерухомості в Росії повинні зацікавитися правоохоронці. Депутати повинні навчитися відповідати за свої обіцянки та дії, а не голосувати на догоду чиновникам”, – вважають підприємці.

Коментарі