Харківський плавець узяв бронзу на Паралімпіаді

Вчора на змаганнях з плавання на 50 метрів вільним стилем українці завоювали дві медалі. Володарями нагород стали Максим Веракса з Харкова й Ілля Яременко з Броварів.

Наші паралімпійці боролися за перемогу в класі S13 (для плавців з порушеннями зору). Яременко з результатом у 23,7 секунди став другим, а Веракса взяв бронзу (23,83 сек). Українці поступилися тільки Ігорю Бокию з Білорусі. Однак рекорд Веракси у 22,99 секунди, встановлений ще у 2012 році, як і раніше залишається недосяжним.

Зеленський призначив стипендії харківським спортсменам і тренерам

Українська збірна зараз займає п’яте місце в командному заліку Паралімпіади в Токіо. На рахунку наших спортсменів 12 золотих, 26 срібних і 14 бронзових нагород. Поки їх випереджають збірні Китаю, Великобританії, ПКР та США. Відзначимо, що серед медалістів – чимало харків’ян. Так, плавець Максим Кріпак завоював золото і срібло, змагання з настільного тенісу виграла Марина Литовченко, а фехтувальниця Євгенія Бреус взяла бронзу.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі