Харківський скульптор Сейфаддін Гурбанов помер від коронавірусу

На 60-му році раптово пішов з життя скульптор Сейфаддін Гурбанов. 16 листопада інформацію підтвердили Newsroom в Харківському обласному товаристві азербайджано-української дружби “Достлуг”. Стало відомо, що скульптор помер напередодні в Туреччині. Причиною раптової смерті став коронавірус.

У мерії Харкова висловили жаль з приводу смерті скульптора.

“Пішла ціла епоха. Роботи Сейфаддіна Гурбанова багато в чому визначили нинішній скульптурний вигляд Харкова. Професіонал та неперевершений майстер, він створив такі пам’ятники, які стали візитними картками Харкова та здобули народну любов. І зовсім недавно ми разом відкривали пам’ятник у сквері мислителів… Він міг зробити ще так багато! Але життя часто буває несправедливе”, – процитували в міськраді слова мера Харкова Ігоря Терехова.

Адвокат, футболіст та вчені: кого втратив Харків у 2021 році

Довідка. Сейфаддін Гурбанов народився 19 жовтня 1962 року в Нахічевані Азербайджанської РСР. У 1989 році закінчив Харківський художньо-промисловий інститут. З 1991 року був членом Харківської організації Спілки Художників України. У 2004 році Гурбанову надали звання Заслуженого художника України. 8 лютого 2010 року отримав звання Народного художника України.

Гурбанов – автор низки пам’ятників у Харкові (Олександру Невському, архітектору Бекетову, композиція “Скрипаль на даху”, “Перша вчителька”, “Інспектор ДАІ”).

Редакція Newsroom висловлює співчуття родині та рідним Сейфаддіна Гурбанова.

Коментарі