Харківський спортсмен та ексчемпіон Європи змінив громадянство

Борець з Харкова Семен Новіков змінив громадянство та з наступного року зможе виступати за Болгарію. Раніше спортсмен спростовував факт зміни громадянства, але говорив, що не знає, чи залишиться в збірній України. Про його нинішнє рішення інформує болгарське видання “Фокус“.

Харківський борець став найкращим спортсменом року за версією видання XSPORТ

Нагадаємо, в лютому 2020 року 23-річний харків’янин став чемпіоном Європи з греко-римської боротьби серед чоловіків у ваговій категорії до 87 кілограмів. У півфіналі Семен Новіков переборов росіянина Олександра Комарова. Нарешті, у вирішальній зустрічі противником нашого співвітчизника став чинний чемпіон Європи Віктор Лорінц. Однак українець здобув перемогу з рахунком 7:1 і відібрав у спортсмена з Угорщини титул.

При цьому Новіков виступав в одній ваговій категорії з відомим спортсменом та нардепом Жаном Беленюком. Саме Беленюк представляв Україну на Олімпійських іграх-2020 та привіз звідти золоту медаль. У листопаді з’явилися чутки, що харків’янин хоче змінити громадянство. Причиною називали саме конкуренцію та незадоволеність умовами для спортсменів в Україні. Однак тоді борець все спростував.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі