Харків’яни зробили унікальні маски для шведської групи Ghost

Артстудія Bob Basset створила для музикантів вісім масок, схожих на протигази, а також “драконячі крила”, розмах яких досягає двох метрів. У цих костюмах Ghost виступають в новому турі Imperatour, який стартував 25 січня з концерту в американському Ріно.

У Харкові розробили унікальний концепт автомобіля та мотоцикла (Фото)

Як розповіли в Харківській артстудії, з ними зв’язалася шведська стилістка Беатріс Акерлунд, яка займається художнім оформленням виступів скандинавської групи. Учасники колективу ніколи не відкривають свої справжні імена та завжди фігурують як Безіменні Упирі. Соліст виступає під ім’ям Папи Емерітуса — за час існування групи їх вже змінилося чотири, а смерть попереднього та зведення нового “папи” часто відбувається під час концертів. Анонімність учасників Ghost вдається зберігати завдяки сценічним костюмам.

Засновник артстудії Bob Basset, художник Сергій Петров розповів, що майстри виготовили маски в близькому до стімпанку стилі зі шкіри, латуні та з рогами зі справжніх коров’ячих рогів. Кожна маска виконана за індивідуальними параметрами. Крім ефектності, маски неодноразово перевіряли на зручність та безпеку, оскільки музикантам потрібно виступати в них на сцені протягом декількох годин. Крім того, одним з аксесуарів соліста стали двометрові драконячі крила від Bob Basset.

За словами Сергія Петрова, розповісти про свою участь у проєкті українці не могли до того, як почнеться концертний тур. У його рамках Ghost виступатимуть у США, Великій Британії та інших країнах Європи.

“Наша мета — абсолютна світова велич”, — харківські дизайнери Bob Basset

Відзначимо, що маски від Bob Basset використовують багато світових зірок: вони з’являлися в кліпах Zayn, Avril Lavigne, Korn, Otep and Tantric, у фільмі Metallica: Through the Never, а учасник Slipknot Сід Вілсон виступає та знімається в масках від харків’ян вже майже сім років.

Раніше Newsroom взяв ексклюзивне інтерв’ю у співзасновника студії Bob Basset Сергія Петрова.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі