Харків’янин пропонує перейменувати вулицю в центрі міста

Відповідна петиція з’явилася 22 листопада на сайті Харківської міської ради.

Автор звернення Данило Василинюк просить мерію розглянути пропозицію про перейменування вулиці Скрипника в Іоанна Хрестителя.

“Вулиця розташована недалеко від костелу Успіння Святої Діви Марії. Іоанн Хреститель – єдиний святий, який користується привілеєм святкування дня народження. Йому присвячена римська базиліка святого Іоанна Латеранського, в якій майже 1000 років Папа Римський мав свою резиденцію. Він є покровителем Австрії, Франції, Голландії, Мальти, Німеччини, Угорщини та інших країн”, — йдеться у зверненні.

У Харкові вимагають закрити Сумську для транспорту у свята та вихідні

Підтримати ідею можна за посиланням. До закінчення голосування залишається 79 днів. Нагадаємо, щоб пропозиція потрапила на розгляд, вона повинна набрати 5000 підписів, на це відводиться три місяці.

Нагадаємо, раніше харків’яни просили мерію відновити занедбаний Універмаг на Салтівці, який в народі охрестили “мавзолеєм”. Будівля по вулиці Гвардійців Широнінців, 45 є негласною та забутою візитною карткою Салтівки. Зараз воно знаходиться в дуже жалюгідному стані.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі