“Хочу жити”: майже 10 тисяч окупантів побажали здатися в український полон

За останніми даними Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, вже понад 9 836 осіб звернулися до Єдиного центру прийому звернень “Хочу жити” для добровільної здачі в полон. Цікаво, що не тільки жителі окупованих територій України, а й громадяни Росії звертаються за допомогою. Дані показують, що 84% звернень приходять саме з території Росії.

Попри спроби Роскомнагляду заблокувати доступ до сайту проєкту “Хочу жити”, який надає можливість добровільно здатися в полон, за шість місяців роботи інтернет-ресурсу його відвідали понад 14 млн осіб, що говорить про те, що проєкт викликав великий інтерес як в Україні, так і за її межами.

Полонений бойовик ПВК “Вагнер” розповів про розстріли відступаючих

Крім того, варто відзначити, що крім самих російських військових, на гарячу лінію проєкту звертаються їхні родичі та близькі, які хочуть допомогти своїм близьким та рідним, які перебувають у важкій ситуації. Мобілізовані росіяни, які перебувають у складі окупаційної армії в Україні, часто не мають доступу до Інтернету або зв’язку, тому “Хочу жити” став для них одним з небагатьох джерел інформації про те, як здатися в полон.

Як нагадують автори проєкту, щоб здатися в полон, можна скористатися кількома способами: зателефонувати за номерами + 38-066-580-34-98, +38-093-119-29-84 або скористатися чат ботом “Хочу жити”, доступним за посиланням https://t.me/spasisebyabot.

Коментарі