Ймовірному лідеру Антимайдану повідомили про підозру у державній зраді, — ХАЦ

Уродженцю Малинівки Сергію Моїсєєву заочно повідомили про підозру у державній зраді в умовах воєнного часу за ч. 2 ст. 111 КК України. Його ПІБ повністю співпадає з ПІБом лідера Антимайдану в Харкові 2014 року, Сергія Моїсєєва.

Про це повідомляє Харківський антикорупційний центр.

Відомо, що з того часу він мешкає у москві, але минулого року часто з’являвся в окупованій Балаклії, де за його допомогою окупанти призначили іншого учасника Антимайдану, сепаратиста Сергія Агаркова, на посаду гауляйтера смт Борова.

ХАЦ повідомляє, що Моїсєєв був організатором та координатором антиукраїнських акцій та рухів у Харкові, учасником так званої “русской весны” та “харьковского сопротивления”, керівником проросійської організації “Русь триединая”. Після переїзду до росії у 2014 році він активно взаємодіє із ключовими учасниками руйнування української державності.

СБУ оголосила підозру в державній зраді депутатці Ізюмської районної ради від ОПЗЖ

В тексті підозри щодо держзради вказано, що в липні 2022 року співробітниками фсб російської федерації до конфіденційного співробітництва на користь росії були залучені: Сергій Моісеєв, Павло Малевич (з 2014 року перебував в росії), мешканець Павлограда Дніпропетровської області Володимир Крутіков (також з 2014 року перебував в росії) та інших осіб для агентурної мережі, яка складалась з проросійськи налаштованих українців. Ця мережа займалася зборами інформації про розташування частин та підрозділів ЗСУ на території м. Дружківка Донецької області та Харківської області. Надалі інформація передавалася Моісеєву. В матеріалах справи та тексті підозри наведено 19 епізодів, що тримали протягом вересня 2022 – січня 2023 років, коли учасники агентурної мережі здійснювалася передача Моїсеєву інформації щодо руху підрозділів ЗСУ та їх розташування. Окремо зазначені випадки щодо використання наданої інформації, коли по зазначеним координатам місць дислокації ЗСУ здійснювалися обстріли.

За ч. 2 ст. 111 КК України передбачено позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Коментарі