Катував чоловіка праскою і намагався зґвалтувати: в Харківській області вийде на свободу вимагач

Куп’янський міськрайонний суд Харківської області виніс вирок двом чоловікам, на рахунку яких крадіжки та грабежі. Один з них також був визнаний винним у жорстокому здирстві зі спробою зґвалтування. Про це стало відомо з Єдиного реєстру судових рішень.

Катування та розбій: учасник банди, створеної поліцейським, отримав умовний термін

Фігуранти разом проходили по одній справі. У квітні 2021 року вони напали на молодого хлопця, відібравши у нього Iphone 8 і $100. Після цього потерпілого відпустили. Однак на рахунку кожного з чоловіків були й інші злочини.

У листопаді 2016 роки тричі судимий житель Куп’янська випивав разом з двома знайомими. Двоє товаришів по чарці вирішили, що у третього є гроші, та зажадали “поділитися”. Чоловік відмовився та спробував покинути квартиру. Тоді зловмисники побили його та пообіцяли “ламати кості”. Потерпілий стверджував, що у нього немає коштів, але це не зупинило злочинців. Жертву били молотком по пальцях, прикладали до тіла гарячу праску та намагалися вчинити наругу над ним за допомогою руків’я ножа. В результаті потерпілий назвав їм пін-код від своєї банківської картки, але грошей там справді не виявилося.

Спроба зґвалтування шестирічної дитини в Пісочині: хлопець отримав умовний термін

На рахунку другого фігуранта численні крадіжки: металолому з кладовищ, інструменту у колеги по будівництву та TV-тюнера з магазину. В ході розгляду обидва жителі Куп’янська визнали свою провину.

Першого з них за вимагання, спробу задоволення статевої пристрасті неприродним способом та грабіж засудили до п’яти років і дев’яти місяців позбавлення волі. Однак по “закону Савченко”, який діяв на момент першого затримання чоловіка, йому зарахували час, проведений у СІЗО. Засудженого випустили на свободу в залі суду.

Другий фігурант за крадіжки, грабіж і наругу над могилами отримав чотири роки позбавлення волі. Наразі вердикт не набув чинності та може бути оскаржений в апеляції.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі