Кіберполіція та ДБР викрили групу зловмисників, які викрали та перепродали в інтернеті військове майно ЗСУ (Фото)

П’ятеро осіб викрали та перепродали в інтернеті військове майно Збройних Сил України. За це їм може загрожувати від десяти до п’ятнадцяти років в’язниці.

Злочинну схему викрили працівники Державного бюро розслідувань спільно зі співробітниками відділу протидії кіберзлочинам у Хмельницькій області під процесуальним керівництвом Хмельницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Встановлено, що організатором групи був 55-річний мешканець Хмельницької області. Він залучив до протиправної діяльності сімейну пару та двох військовослужбовців Збройних Сил України.

Військовослужбовці викрадали у військовій частині комплекти військової форми, фуфайки, вітрозахисні костюми, білизну, взуття, спальні мішки та іншу амуніцію. Вони передавали її спільникам для реалізації.

Спритники розміщували оголошення про продаж амуніції на інтернет-майданчику. Після оплати на підконтрольні банківські рахунки зловмисники надсилали товар покупцям поштою. Отримані гроші вони розподіляли між собою та витрачали на власні потреби.

Націоналізація авіадвигунів: Україна вилучила майно, які належало міноборони білорусі та російським компаніям (Фото)

Правоохоронці провели обшуки за місцями проживання зловмисників, у гаражних приміщеннях та на території військової частини. Вилучено мобільні телефони, банківські картки та комп’ютерну техніку, яку використовували фігуранти, а також фінансову документацію, комплекти військової форми, спальні мішки, протигази, військове взуття, маскувальні костюми, білизну, прибори нічного бачення та інші елементи військової амуніції.

Сума завданих збитків встановлюється.

Слідчі ДБР відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 410 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

Проводяться слідчі дії для встановлення можливих співучасників протиправної діяльності.

Коментарі