Кілька разів продала неіснуючу сільгосптехніку: харків’янку судитимуть за шахрайство

Про це 19 липня повідомили у регіональній прес-службі прокуратури.

За даними слідства, протягом 2020-2021 років мешканка Харкова розміщувала оголошення про продаж сільськогосподарської техніки за низькою ціною, не маючи її в наявності.

Представляючись менеджером підприємства, фігурантка обдурила трьох бізнесменів. Клієнти переказували жінці гроші на карту, а та у свою чергу запевняла, що техніка найближчими днями надійде в їхнє розпорядження. Своїми діями 39-річна харків’янка завдала потерпілим матеріальних збитків на суму майже 1,5 мільйона гривень.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 190 (“шахрайство”) КК України. Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років. Матеріали справи передали до суду. Наразі жінка перебуває під вартою.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі