Колаборанту з Харківської області, який влаштувався «народним міліціонером» при окупантах, дали 13 років

Під час окупації Куп’янська 37-річний місцевий мешканець добровільно долучився до так званої «народної міліції» окупантів. Чоловік подав документи до «відділу кадрів» псевдооргану, щоб стати правоохоронцем. Окупанти призначили його на посаду «и. о. полицейского взвода патрульной службы Управления внутренних дел Временной гражданской администрации Харьковской области». Про це повідомили у пресслужбі облпрокуратури.

«Народний міліціонер» здійснював патрулювання міста та перевіряв документи у людей. За свою роботу колаборант отримував зарплату в розмірі 40 тисяч російських рублів. Чоловік працював на окупантів до початку вересня минулого року. Після деокупації українські правоохоронці викрили колаборанта.

13 років з конфіскацією: пенсіонеру з Харківської області винесли вирок за колабораціонізм

У судовому засіданні обвинувачений визнав свою вину частково. Пояснив, що через окупацію він не знав, що є така стаття як «колабораційна діяльність» та за неї передбачена відповідальність.

Київського райсуд Харкова визнав чоловіка винним за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Йому призначено покарання у виді 13 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах на строк 12 років та з конфіскацією всього майна, яке є його особистою власністю. Наразі триває строк на апеляційне оскарження вироку. 

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі