Колишній очільник Нацполіціі в Харкові подав декларацію перед звільненням

Андрій Рубель звітував про доходи, отримані за час керівництва “главком”. Про це стало відомо 25 серпня із матеріалів, опублікованих на порталі Національного агенства з протидії корупції.

Згідно з декларацією, з початку року і до 19 серпня на посаді начальника Головного управління Національної поліції в Харківській області Рубель отримав 422,7 тисяч гривень (близько 52 тисяч гривень на місяць). Дружина правоохоронця Анна завдяки підприємництву заробила за цей період 1,064 мільйони гривень (близько 133 тисяч гривень на місяць). Готівкою подружжя зберігало 21 тисячу долларів та 10 тисяч євро, а на банківських рахунках у них лежало 163,5 тисяч гривень.

У подружжя є три квартири в Києві і дві земельні ділянки в Київській області, а в Харкові вони орендували житло площею 80,5 м кв.

Експерт-криміналіст, який колекціонує фуражки: хто очолить обласну поліцію

Нагадаємо, після відставки Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ заговорили і про кадрові перестановки в Харкові. Відставку пророкували голові обласної ради Артурові Товмасяну і начальнику “главку” Андрієві Рубелю. Обох вважали креатурою відставного міністра.

20 серпня Андрій Рубель попрощався з підлеглими, написавши, що “прийшов час рухатися далі”. Уже колишній начальник Головного управління Нацполіціі подякував слідчим, оперативникам, криміналістам та співробітникам превенції за професіоналізм, витримку і виснажливу роботу 24 години на добу.

Коментарі