Коломойського підозрюють в організації замовного вбивства

Уукраїнському олігарху Ігорю Коломойському слідчі поліції сьогодні оголосили підозру в замовленні умисного вбивства.

Як встановило слідство, у серпні 2003 року у середмісті Феодосії (Крим) четверо чоловіків жорстоко побили та поранили ножем адвоката. Життя потерпілого вдалось врятувати лікарям. Тоді правоохоронці затримали виконавців замовного вбивства. Тепер у поліції стверджують, що встановили особу замовника.

За версією слідства, бізнесмен, який з вересня 2023 року знаходиться під вартою за підозрою у шахрайстві та легалізації майна, отриманого злочинним шляхом, замовив вбивство адвоката ще у 2003 році. Мотивом стала помста юристові за відмову співпрацювати в незаконній оборудці.

“Бізнесмен мав особистий комерційний інтерес у роботі металургійного заводу, а рішення загальних зборів акціонерів підприємства не дозволяло фігуранту повноцінно реалізувати свій план наживи. Тому він з погрозами звернувся до адвоката юридичної фірми, яка брала участь у загальному зборі акціонерів і готувала юридичну документацію, аби той скасував рішення. У відповідь отримав відмову юриста. Бізнесмен, реалізуючи свої погрози, залучив через свого охоронця чотирьох членів злочинного угрупування для нападу на чоловіка”, – стверджують у поліції.

Виконавці злочину зустріли адвоката посеред дня на виході з магазину в Феодосії, нанесли потерпілому удари металевим прутом по голові та ножові поранення у груди, живіт і спину. Завадила зловмисникам добити чоловіка дружина потерпілого, а лікарям вдалося врятувати його життя.

За кілька днів всі четверо виконавців злочину були затримані, а пізніше засуджені до позбавлення волі на строки від 6 до 12 років.

За замах на умисне вбивство, вчинений на замовлення за попередньою змовою групою осіб Кроломойському загрожує позбавлення волі на строк до 15 років або довічне позбавлення волі.

Також у чотирьох регіонах України сьогодні проводяться 23 обшуки в рамках цього провадження для збору додаткових доказів.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі