Колишній начальник Київського обласного військкомату разом з дружиною та сином організував масштабний бізнес на ухилянтах

Правоохоронці завершили розслідування масштабної схеми ухилення від мобілізації, в якій були залучені посадовці військкоматів столиці, Київської області та спільники з інших областей України.

ДБР спільно з СБУ викрило цю схему наприкінці 2023 року. Як повідомили у преслужбі Бюро, організував оборудку колишній начальник Київського обласного військового комісаріату, який вийшов на пенсію, проте зберіг необхідні зв’язки. Під його контролем інші учасники злочинної організації вносили завідомо недостовірні дані до довідок ВЛК та військово-облікових документів про зняття чоловіків з обліку через непридатність до військової служби за станом здоров’я. Також учасники угруповання надавали «клієнтам» поради та вказівки щодо місць та способу перетину державного кордону України.

На Полтавщині керівник військомату вимагав хабарі за бронювання від призову

Вартість «послуги» складала від 6 до 10 тисяч доларів США з однієї особи в залежності від стартового пакета документів. ДБР повідомило про підозру у вчиненні 11 епізодів видачі підробних документів.

У ході слідства з’ясувалось, що ексначальник Київського обласного військомату долучив до оборудок свого сина та колишню дружину. Іншим учасникам схеми були начальник третього відділу Бучанського РТЦК та СП, голова ВЛК Макарівського району та експрацівник Київського обласного військкомату. Всі вони отримали підозри.

Після ознайомлення сторонами захисту з матеріалами розслідування справу передадуть до суду.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі