Колишній працівник Центру пробації очолив слідчий відділ у Куп’янську під час окупації

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру 47-річному чоловіку за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, під час тимчасової окупації міста Куп’янськ підозрюваний перейшов на бік ворога. Він був працівником правоохоронного органу, а саме провідним інспектором Куп’янського районного сектору №2 філії Державної установи «Центр пробації» в Харківській області.

Чоловік написав заяву на ім’я голови окупаційної адміністрації, в якій попросив призначити його на посаду «исполняющего обязанности начальника следственного отдела» в «Управлении внутренних дел Временной гражданской администрации Харьковской области». Згодом чоловік підписав договір про роботу на окупантів.

На посаді начальника слідчого відділу він проводив огляди місця події, складав процесуальні документи, приймав процесуальні рішення відповідно до російського законодавства. Також він оформлював табелі обліку робочого часу, стройові записки, довідки про виконану роботу працівників слідчого відділу зазначеного незаконного правоохоронного органу.

Російський агент з Дніпропетровщини отримав 15 років за шпигунство за ЗСУ

Згодом окупанти призначили його на посаду заступника начальника відділу дознания.

За свою роботу на окупантів зрадник отримував щомісячну винагороду у розмірі 80 тисяч російських рублів.

Наразі відомо, що чоловік переховується від слідства на території російської федерації. Вирішується питання щодо його оголошення у розшук.

Зазначено, що чоловіка звільнено з ДУ «Центр пробації».

Досудове розслідування здійснює другий слідчий відділ (з дислокацією у м. Харкові) ТУ ДБР, розташованого у м. Полтаві. Оперативний супровід – другий оперативний відділ (з дислокацією у м. Харкові) ТУ ДБР, розташованого у м. Полтаві.

Коментарі