Комісія Харківської облради провалила голосування за заборону УПЦ

Сьогодні на засіданні постійної комісії Харківської облради з питань науки, освіти та духовності розглядали звернення щодо негайної заборони в Україні російської православної церкви, її структурних підрозділів і залежних від неї організацій.

«Таке звернення вже було прийняте Харківською районною радою. Але в обласній раді інша точка зору. Це питання комісія завалила. «За» був лише мій голос. Всі інші дружно утрималися: депутати з фракцій «Слуга народу», «Блоку Кернеса», «Блоку Світличної». Бо вони вислухали юриста з його висновком та Мураєву, яка в різних варіаціях просила питання відкласти», – написала на своїй сторінці у “Фейсбуці” депутат Харківської облради від партії “Європейська Солідарність» Галина Куц.

За її словами, у своєму висновку юрист Харківської облради сказав, що «УПЦ не відноситься до російської церкви, бо вони про це в себе у статуті не пишуть». При цьому державна релігієзнавча експертиза, яку було проведено на підставі рішення РНБО, підтвердила наявність церковно-канонічного зв’язку УПЦ з Московським патріархатом.

«А юридичний відділ Харківської обласної ради ігнорує ці важливі документи, але уважно читає статут московської церкви і посилається на нього», – зазначила Галина Куц.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі