Координували наступ окупантів на Київ: СБУ затримала групу російських агентів (Фото)

Про це 25 серпня повідомили у Службі безпеки України.

Контррозвідники СБУ викрили агентурну мережу спецслужби росії, яка займалася розвідувально-підривною діяльністю та передавала окупаційним військам дані про дислокацію та чисельність ЗСУ напередодні 24 лютого.

Правоохоронці встановили особи всіх учасників злочинної групи. Ними виявилися мешканці столиці віком 35-45 років. “Головним менеджером” групи була киянка, яку спецслужби країни-агресора завербували під час поїздок до Росії. Жінка сформувала агентурну мережу та перейшла в режим очікування подальших вказівок.

За кілька місяців до вторгнення росії в Україну агенти почали розповсюджувати в соцмережах проросійські публікації, антиукраїнські фейки, вихваляти “русский мир” і закликати до захоплення державної влади в Україні.

Напередодні 24 лютого фігурантка отримала вказівку зібрати розвіддані про об’єкти та оборону Києва, розташування ЗСУ, стан захищеності військових об’єктів, про цивільні інфраструктурні об’єкти. Детальні звіти, фото та геолокацію об’єктів зрадники надсилали окупантам за допомогою месенджерів.

Співробітники СБУ зібрали незаперечні докази злочинної співпраці фігурантів із ворогом. Організаторам та одному з членів агентурної мережі повідомили про підозру за статтями 109 (“дії, спрямовані на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу або захоплення державної влади”), 111 (“державна зрада”), 436-2 (“виправдання, визнання збройної агресії росії проти України”) КК України.

До суду також направлено обвинувальний акт щодо ще одного агента за статтею 263 (“незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами чи вибуховими речовинами”).

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі