Коригувала російські ракетні удари: мешканку Донецької області засудили до дев’яти років ув’язнення (Фото)

Правоохоронці викрили жінку, яка передавала російським окупантам інформацію про ЗСУ. Про це 13 жовтня повідомили у Офісі генерального прокурора України.

За даними слідства, фігурантка у червні добровільно передавала представникам незаконного збройного формування ДНР інформацію про переміщення та розташування Збройних Сил України в Донецькій області. Жінка за допомогою мобільного додатка Google Maps надсилала противнику дані про розташування українських військовослужбовців, кількість боєприпасів, переміщення військової техніки та транспорту. Крім цього, засуджена мала повідомляти про результати ворожих обстрілів за наданими нею координатами.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Суд визнав жінку винною за статтею 114-2 (“несанкціоноване розповсюдження та надання незаконним збройним формуванням інформації про переміщення, рух та розташування ЗСУ”) КК України та засудив її до дев’яти років позбавлення волі.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі