Крах Ан-26: у Харкові збирають гроші на пам’ятник загиблим льотчикам і курсантам

У Харківському нацуніверситеті Повітряних сил ім. Кожедуба оголосили про збір коштів на встановлення стели в пам’ять про трагедію, яка сталася під Чугуєвом. Про це Newsroom розповів президент Благодійного фонду “Становлення захисника Вітчизни” Геннадій Уманець.

За його словами, вже розробили проєктно-кошторисну документацію, однак, як саме виглядатиме пам’ятник, залежить від бюджету.

“За нашими підрахунками, необхідно 500 тисяч гривень. На сьогодні нам вдалося зібрати тільки п’яту частину – близько 100 тисяч гривень”, – каже Уманець.

Встановити стелу планують недалеко від Чугуєва на місці катастрофи авіалайнера. Нагадаємо, 25 вересня виповнюється рівно рік з моменту трагедії, але у ЗВО не поспішають до пам’ятної дати.

snimok_ekrana_ot_2021-08-27_13-28-08.png

 

Крах Ан-26 під Харковом: у ДБР розповіли, що трагедія сталася через економію

Як раніше писав Newsroom, в результаті краху літака Ан-26 загинули сім членів екіпажу та 18 курсантів, ще один хлопець пізніше помер у лікарні.

Серед підозрюваних виявилося шість людей: командувач Повітряних сил України Сергій Дроздов, екскомандир військової частини А4104 В’ячеслав Глазунов, колишній керівник польотів на аеродромі “Чугуїв” Олександр Жук, ексначальник Харківського національного університету повітряних сил імені Кожедуба Олександр Туринський, а також заступник командира військової частини та заступник з льотної підготовки.

Коментарі