Кращі райони для покупки квартири в Харкові

Харків — досить велике, сучасне та красиве місто з розвиненою індустріальною інфраструктурою і культурним центром. У місті не тільки велика кількість пам’яток, але і величезний попит на нерухомість. Ринок Харкова пропонує широкий вибір первинного та вторинного житла. Купити квартиру в цьому місті вигідно як для проживання, так і для інвестування, щоб надалі здавати в оренду.

Найважливіше при покупці квартири в Харкові — це вибір району, адже саме від локації безпосередньо залежить і вартість квартири. В першу чергу варто розглядати райони, які мають попит як і у покупців, так і в орендарів.

Найкраще купити квартиру на Шишківці в Харкові, оскільки це центральна частина міста, де є розвинена інфраструктура для вашого комфорту. Зрозуміло, ціна такої квартири буде не маленькою, але вартість повністю виправдовують переваги життя в цьому районі.

Для того, щоб визначиться, в якому районі краще купити квартиру, докладніше розглянемо варіанти, які мають попит у потенційних покупців.


Популярні райони Харкова

Найпопулярніші та комфортні для життя райони — це Київський та Шевченківський. Вони вважаються найбільш сприятливими та зручними в плані розташування та доступності інфраструктури. У таких районах ціни на квартири будуть вище на відміну від інших, відповідно, і дохід від здачі житла в оренду буде вище.

  • Київський район охоплює центр міста, селище Жуковського та частково Салтівку. Зараз тут ведеться активна забудова та з’являються нові об’єкти нерухомості. Близько 10-ти з них наразі знаходяться на етапі будівництва. Цей район є самим озелененим, тут багато парків та скверів.
  • Московський район розташований далеко від галасливого центру. Однак тут знаходяться кілька вузів (Харківський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України та українська академія залізничного транспорту). На території цього району також знаходиться нещодавно реконструйований парк Перемоги.
  • Шевченківський район, як правило, обирають люди, які люблять сталість, а не зміни. Район багатий наявністю історичних пам’яток, магазинами та гарними ресторанами. Тут також добре розвинена соціальна інфраструктура. А ідеальна транспортна розв’язка дозволить дістатися на громадському транспорті в будь-яку точку міста.
  • Холодногірський район розташований далеко від центру, але має лінію метро, що з’єднує його з іншими частинами міста. На території є багато фітнес-клубів та торгових центрів, ринків та інших соціальних об’єктів.
  • Індустріальний район — молодий та великий район міста, в якому переважає промислова інфраструктура, він же може похвалитися й розвиненою сферою торгівлі. Тут більше розвинена харчова та будівельна промисловість, а також сфера машинобудування. Серед недоліків — мало зон відпочинку та не дуже розвинена соціальна інфраструктура.
  • Основ’янський та Слобідський райони дуже схожі між собою. Вони розташовані далеко від активного життя міста, розважальних центрів та інших місць відпочинку. Їх, як правило, обирають молоді пари з дітьми. У цих районах зараз активно ростуть новобудови.

Коментарі