Українсько-китайський блогер і засновник шлюбного бізнесу зібрався відновлювати Харківщину

Днями стало відомо, що китайська будівельна компанія хоче долучитися до відновлення Харкова та області. Про це йшлося на офіційному сайті Харківської обласної військової адміністрації. 

У повідомленні зазначалося, що профільний заступник начальника Харківської ОВА Михайло Харнам зустрівся з представником китайської будівельної компанії “Фьюче Інтеленженс” Мей Айсі, сторони обговорили питання відновлення Харкова і Харківської області.

Як зазначив заступник начальника ХОВА, попередні перемовини із керівництвом компанії “Фьюче Інтеленженс” тривали майже рік.

“Ми дякуємо нашим китайським партнерам за увагу в таких важливих питаннях, як відновлення інфраструктури та житла. Харківщина зацікавлена у міжнародній підтримці та залученні інвестицій”, – підкреслив Михайло Харнам.

У свою чергу представник будівельної компанії Мей Айсі зазначив, що інвестиції з боку китайської фірми можуть бути значними, а будівництво – масовим. Іноземні інвестори начебто пропонують створювати або відбудовувати цілі райони, у яких можуть бути як житлові будинки, так і будівлі для підприємств, йшлося на сайті ХОВА.  

“Сталася помилка”: Харківська ОВА скасувала тендер на піар вартістю 2 млн грн

Як стало відомо Харківському антикорупційному центру, представник китайської компанії Мей Айсі, приїхав не з Китаю, а вже близько 20 років проживає у Харкові.

У 2002 році він вступив до коледжу у Харкові, пізніше навчався у Харківській академії мистецтв.

2012-го року Мей Айсі одружився на українці. Спочатку українсько-китайське подружжя заснувало компанію, яка займалась поставками товарів у сфері імпортно-експортного бізнесу. Згодом Мей Айсі відкрив шлюбне агентство, що пропонувало китайським чоловікам за великі кошти підшукати молодих українських жінок для шлюбу.

Gazeta.ua у жовтні 2017 року робила матеріал про Мей Айсі: про те, як він розбагатів, заснувавши у Харкові клуб із пошуку українських дружин китайським чоловікам.

Ідея бізнесу Мей Айсі народилася після одруження з українкою. Завдяки фотографіям із дружиною він став відомим на батьківщині, світлини були вірусними в інтернеті.

Відомо, що чоловік виріс у сім’ї робітників у Ченде. Після закінчення школи він вирішив продовжити навчання в Україні через низьку вартість навчання. Під час гри у настільний теніс познайомився із українкою Дашею. Йому на той момент було 28 років, дівчині – 16.

До нього почали звертатися чоловіки із проханням допомогти їм знайти хорошу українську дружину. Це надихнуло його на запуск клубу знайомств Culove Dating Club, який зводив успішних китайських чоловіків та привабливих українок.

Участь у вечірці із 30-ма українками у Харкові коштувала китайському холостяку $10 тис. Постійне членство у клубі (включало 8 побачень) вартувало близько $15 тис. А за $45 тис. клуб зобов’язувався знайти клієнту дівчину, яка повністю відповідає його вимогам.

Мей Айсі разом із дружиною були досить відомими блогерами у китайських соцмережах. На початку повномасштабного російського вторгнення китайські соцмережі навіть заблокували акаунти Мей Айсі за те, що він транслював кадри бойових дій в Україні. Сторінка Мей Айсі на сервісі Douyin (китайський аналог TikTok) мала 1,6 мільйона підписників. Він регулярно викладав відеозаписи зі сценами свого сімейного життя.

Крім цього, подружжя Мей активно вело акаунти на китайській платформі мікроблогів Sina Weibo, де мали сотні тисяч підписників.

Мей Айсі двічі відкривав ФОП щодо надання послуг з перекладу, але обидва рази закривав.

Виступаючи у Києві в листопаді 2019 року на “Параді Націй”, Мей Айсі був зазначений як директор інвестиційної компанії “Future Intelligence”. Тоді він наголошував, що компанія тільки-но створена. А на початку 2023 року Мей Айсі розлучився з дружиною.

ХАЦ звернувся за коментарем до ХОВА щодо того, який досвід у будівельній сфері має компанія “Фьюче Інтеленженс” та які проєкти реалізувала.

Директор департаменту містобудування та архітектури ХОВА Антон Коротовських повідомив, що компанія повністю реалізувала проєкт з будівництва нового міста “з нуля” під Шанхаєм, яке назвали “Крапля води”: вирівняли гори, зробили велике штучне озеро, а місто збудували навколо. Коли співробітники ХОВА були у Шанхаї, їх знайомили з очільником цього міста, презентували сучасні технології, застосовані на будівництві нового міста.

Також у відповіді на коментар у ХОВА надали посилання на сайт “Future Intelligence”, де йдеться, що компанія здійснює інвестиційний бізнес із “відродження сільських районів” у світі та активно просуває кооперативний розвиток земельних франшиз та бартерну торгівлю в різних країнах. Інвестори та зареєстровані на біржі компанії пропонують комплексні рішення для стратегій сталого розвитку, ефективно впроваджують комплексні технологічні галузеві кластери та надають більше прямих інвестицій та фінансування.

У ХОВА зазначили, що співпраця з китайською компанією можлива лише після закінчення бойових дій та перемоги України. Щодо Мей Айсі, то в ХОВА зазначили, що він навчався у ХНУ імені В.Н. Каразіна.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі