Махінації при закупівлі кам’яного вугілля: на Харківщині держслужбовцю оголошено підозру

Колишній заступник голови Мереф’янської міської ради при закупівлі кам’яного вугілля заподіяв матеріальну шкоду в розмірі близько 403 тисяч гривень.

Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура.

Досудове розслідування встановило, що наприкінці 2019 року виконавчий комітет однієї з міських рад у Харківському районі на сайті “Prozorro” опублікував оголошення про проведення відкритих торгів із закупівлі 480 тонн кам’яного вугілля. Переможцем аукціону було визнано ТОВ “Південний паливний склад”, з яким надалі було укладено договір.

У Харківській області уклали договір з ремонту дороги з підсанкційним підприємством

Згодом першим заступником міського голови були безпідставно дописані додаткові угоди до зазначеного договору, згідно з якими вартість палива підвищилася спочатку з 5000 до 5500 грн, а потім до 6048 грн за тонну. Відповідно був зменшений і обсяг вугілля — з 480 до 436 і 399 тонн. Чиновник зменшив обсяг поставки кам’яного вугілля шляхом збільшення його вартості. В результаті цього місцевій громаді завдано збитків у вигляді надміру сплачених грошових коштів за договором у розмірі понад 400 тисяч гривень.

11 січня 53-річному жителю Мерефи повідомлено про підозру за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України), та за фактом службового підроблення (ч. 1 ст. 366 КК України).

Коментарі