Масова бійка у Харкові: поліцейські встановили 245 осіб, серед них є раніше засуджені

Учора біля ТРЦ “Нікольський” правоохоронці направили до відділів поліції 245 учасників заворушення: 149 хлопців і 66 дівчат. Серед затриманих 215 неповнолітніх осіб і 30 – повнолітніх, зокрема, 3 раніше засуджених. Про це повідомив очільник поліції Харківської області Володимир Тимошко.

Правоохоронці вилучили в учасників заворушення 17 ножів, кастетів і газових балончиків.

“Станом на 23:00 27.02.2023 складено 72 протоколи за фактом вчинення адміністративних правопорушень, передбачених ст. 184 КУпАП (стосовно батьків неповнолітніх). Ця робота продовжиться сьогодні, завтра, післязавтра. Проведено близько 100 процесуальних та слідчих дій в рамках кримінального провадження за вказаним фактом, в тому числі невідкладні обшуки. Ця робота триватиме з метою встановлення всіх організаторів бійки, яка готовилась за участю неповнолітніх! Більше 250 поліцейських працювали з 14:00 до ночі, а оперативники та слідчі продовжать працювати ще тривалий час надалі. Поліція Харківщини продовжує контролювати оперативну та криміногенну ситуацію в регіоні і буде негайно реагувати на всі спроби дестабілізації!”, – написав у “Фейсбуці” Володимир Тимошко.

Начальник облуправління поліції також звернувся до батьків: “Поліцейським зараз робити вже нічого? Всі військові злочини задокументували? Всіх колаборантів виявили? Всім людям на деокупованих територіях допомогли? Будь-ласка, приділіть увагу дітям, не дайте російським злочинцям залізти в їх голови!”.

Бійка на площі Конституції: у підлітків вилучили ножі, кастети та газові балончики (Фото)

Нагадаємо, 27 лютого близько 14:00 на площі Контитуції в Харкові зібрались кілька десятків підлітків, щоб підтримати флешмоб, який запустила РФ, і вчинити масову бійку. Поліція оперативно затримала усіх юнаків і дівчат, попередивши заворушення, та доставила учасників до підрозділів поліції для з’ясування усіх обставин. В результаті події ніхто не постраждав. До роботи з неповнолітніми залучені ювенальні поліцейські. До відділів поліції викликають батьків.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 14, ч. 1 ст. 294 (масові заворушення), ч. 2 ст. 304 (втягнення неповнолітніх у протиправну діяльність) Кримінального кодексу України. Санкціями статей передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі строком до 10 років. Встановлюються організатори заворушення.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі