Масова евакуація в Харкові: у торгових центрах, школах та суді шукали бомбу

За минулу добу харківські поліцейські перевірили 234 установи, в яких нібито могла перебувати вибухівка. Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП в області.

Невідомий із зони АТО “замінував” вокзал у Харкові

На електронні скриньки правоохоронців 13 січня невідомі надіслали одразу кілька листів про замінування торгових центрів, шкіл та районного суду по вулиці Валентинівській. Правоохоронці оглянули 42 торгові центри, суд і 191 школу, звідки евакуювали 4450 учнів і співробітників. Перевірку проводили слідчо-оперативні групи, кінологи, вибухотехніки, патрульна поліція, співробітники ДСНС та медики. Вибухових пристроїв або вибухонебезпечних речовин ніде не знайшли.

Поліція розпочала досудове розслідування за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України: Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян. Санкція статті передбачає від двох до шести років в’язниці.

50 кілограмів тротилу в машині: поліція шукала вибухівку біля вокзалу

Нагадаємо, ввечері 13 січня правоохоронці також отримали анонімне повідомлення про вибухівку, нібито закладену в будівлі Чугуївського відділення поліції. Особу “мінера” вдалося встановити того ж дня — ним виявився 40-річний місцевий житель. Про мотиви його вчинку в поліції не повідомили.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі