“Мені не соромно, тому що я воював”: чиновників Харківської мерії затримали за п’яну їзду в комендантську годину (Відео)

У Харкові патрульні поліцецькі зупинили автомобіль, водій якого знаходився у стані алкогольного сп’яніння. Під час складання адміністративних матеріалів пасажир вийшов з автомобіля, почав лаятися і грубо чинити спротив правоохоронцю. Про це повідомили у відділі комунікації поліції регіону.

На підставі зібраних матеріалів 5 грудня слідчий відкрив кримінальне провадження за фактом нанесення тілесних ушкоджень поліцейському (відомості про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України: погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу). Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Досудове розслідування триває, встановлюються усі обставини події, діям фігурантів буде надана остаточна правова кваліфікація.

“Жодної зради”: у Харківській міськраді прокоментували виїзд заступника Терехова до Відня

Імена порушників у поліції не називають, але в соцмережах опублікували відео, де стверджується, що в Mercedes знаходилися нетверезі директор КП “Харківські теплові мережі” Василь Скопенко та начальник Департаменту інфраструктури мерії Іван Кузнєцов.

За словами авторів публікації, Скопенко та Кузнєцов їздили по Харкову вночі, в комендантську годину. На відео чоловіки лежать на землі у кайданках і лаються на правоохоронців.

“Тварі, ви ж не воювали, вам по х*й”, – каже один із затриманих.

“Мені не соромно, тому що я воював, на відміну від тебе”, – кричить другий затриманий.

Newsroom зателефонував обом посадовцям: Василь Скопенко категорично відмовився від коментарів, а Іван Кузнєцов не відповів на дзвінки.

“Цим має займатися поліція. Якщо водій дійсно був у нетверезому стані, то його варто притягнути до адміністративної відповідальності”, – прокоментував Newsroom директор Департаменту у справах інформації та зв’язків з громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко.

Він додав, що звільняти посадовців не плануюють. І Скопенко, і Кузнєвов дійсно брали участь в обороні Харкові. Зокрема, директор тепломереж був учасником бою 27 лютого на вулиці Шевченка.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі