Множинні травми та переломи: деталі про стан дітей, що постраждали від удару РФ по Дніпропетровщині (Фото)

Після ракетного удару РФ, який стався увечері 3 червня, були пошкоджені житлові будинки в Підгородненській громаді Дніпропетровської області. Понад 20 осіб постраждали, включаючи трьох хлопчиків у віці 6, 11 і 15 років. У дітей діагностовано множинні травми, струси мозку та переломи, і всі вони пройшли хірургічні втручання.

Найважчий стан залишається у найстаршого з поранених хлопчиків, Сашка, проте медичні працівники обережно повідомляють, що стан їхніх пацієнтів поступово покращується.

Про це розповів голова Дніпропетровської обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Лисак, який 4 червня разом з віцепрем’єр-міністром України Іриною Верещук відвідав поранених дітей у лікарні.

У реанімаційному відділенні зараз перебувають троє постраждалих хлопчиків з Підгородненської територіальної громади, які отримали поранення під час ракетного удару РФ. Вони мають множинні травми, струси мозку та переломи.

“6-річний Давид був вдома з батьками. Аж тут – вибух! Мить – і квартира перетворилася на руїни. Та головне – родина вижила. Всі троє змогли вибратися, хоч і отримали поранення. Дитина – в реанімації. Як і ще два хлопці, постраждалі через приліт по Підгородненській громаді. 15-річний Сашко – найтяжчий. У сусідній палаті – 11-річний Денис. У дітей множинні травми, струси мозку, переломи. Всіх прооперували. Весь час поряд із хлопцями рідні та медперсонал. Навідали їх разом із віцепрем’єр-міністром Іриною Верещук”, — розповів Лисак.

День пам’яті загиблих дітей: вічний шрам агресії Росії проти України (Фото, Відео)

Попри поранення та пережитий жах, 6-річний Давид не втрачає здатність посміхатися, навіть лежачи на ліжку в реанімації. Прогнози медичних працівників є помірно оптимістичними.

“Юні пацієнти йдуть на поправку, кажуть лікарі. Якщо так буде й далі, невдовзі  їх переведуть до звичайних палат. Рани загояться, але спомин про найстрашніший вечір – не зітреться ніколи. Найтяжче чути такі історії з вуст дітей… Найшвидшого одужання, хлопці!” — підкреслив Лисак.

Біля Давида постійно перебуває його мати Анджела. За словами Верещук, хлопчик впевнений у тому, що перемога обов’язково буде за Україною.

“Давид отримав поранення, але cтійкий хлопчик повний оптимізму та просив усім передати, що Україна переможе!” — написала віцепрем’єр-міністерка.

Коментарі