МОЗ проводить перевірку за фактом поставки в Харкові зіпсованої вакцини Pfizer

Міністерство охорони здоров’я України розслідує постачання в Харківську область неякісної партії вакцини. При транспортуванні був серйозно порушений температурний режим. Про це повідомили в пресслужбі МОЗ.

Щеплення в центрі вакцинації можна отримати без прописки

Нагадаємо, раніше видання “Страна.юа” опублікувало відео розпакування ящика з вакциною. Замість необхідної мінусової температури датчик показав, що всередині +12 градусів за Цельсієм. Зіпсовану партію повернули до Києва, на державне підприємство “Укрмедпостач”.

На ДП вирішили провести перевірку, через що були порушені умови “холодового ланцюга”. Однак вдалося з’ясувати лише той факт, що логгери (температурні датчики) проходили через центр стандартизації, метрології та сертифікації. Тоді МОЗ оголосило власну перевірку.

У МОЗ розповіли, як харків’янам записатися на вакцинацію від COVID-19

Нагадаємо, станом на 16 липня в Харківській області вакцинували понад 150 тисяч осіб, з яких 80,7 тисяч уже отримали обидві необхідні дози. За останню добу від коронавірусу прищепили 7671 жителя регіону.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі