Мріяли про приєднання до РФ : двом мешканкам передмістя Харкова вручили підозри в колабораціонізмі

Поліцейські повідомили про підозру двом жителькам села Липці у колабораційній діяльності. Місцеві мешканки 58 і 56 років активно підтримували російську агресію проти України й схиляли односельців «товаришувати та допомагати військовим рф».

Як повідосмили у відділі комунікації поліції Харківщини, 58-річна жінка публічно висловлювалася на підтримку дій та рішень держави агресора. Вона говорила, що «Україна неодмінно повинна приєднатися до російської федерації та стати частиною їхньої держави», «військові рф хочуть лише добра для нас» та «зовсім скоро військові рф будуть панувати по всій території України й неодмінно наведуть належний лад в країні».

“Я люблю тебя, Россия!”: мешканці Харківщини дали 2 роки тюрми за дописи в “Одноклассниках”

56-річна мешканка Липців неодноразово закликала співрозмовників до співпраці з державою-агресором та її окупаційними військами. Жінка заявляла, що «рф не обстрілює місто та село, мирних мешканців, все це роблять самі українці, щоб картинку зробити красиву».

17 січня дізнавачі відділення поліції № 1 Харківського РУП № 2 ГУНП в Харківській області під процесуальним керівництвом Дергачівської окружної прокуратури повідомили зловмисницям про підозру за ч. 1 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі