На Харківщині чоловік “привласнив” водоймище та стягував плату за рибалку

Слідчі повідомили про підозру чоловіку, який розробив шахрайську схему отримання грошей. Про це 1 серпня повідомили у центрі комунікації областного управління Нацполіції в Харківській області.

Виявилося, що 50-річний житель селища Пісочин отримував незаконні виплати від громадян за здійснення аматорської рибалки.

Росіяни використовують мобільні застосунки для розвідки – кіберполіція

В ході досудового розслідування слідчі встановили, що у червні підозрюваний повідомив своєму знайомому, що він є власником водоймищ, розташованих у селі Яківлівка. Чоловік запропонував товаришу «роботу» – стягувати плату з рибалок. Для цього він виготовив чекову книжку та печатку фізичної особи підприємця. За вилов риби з кожного рибалки “контролер” брав плату по 300 гривень та передавав зловмиснику. Таким чином вони ошукали 21 людину на загальну суму близько 7000 гривень. Деякі рибалки запідозрили обман та повідомили у поліцію.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 190 (“шахрайство”) Кримінального кодексу України, санкція статті передбачає до 3 років позбавлення волі.

Коментарі