На Харківщині СБУ затримала депутата-колаборанта, який забезпечував пальним російську армію

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) здійснили затримання депутата Шевченківської селищної ради на Харківщині, який добровільно співпрацював з російськими окупантами під час окупації Куп’янського району.

Про це повідомив речник СБУ у Харківській області Владислав Абдула.

За даними слідства, посадовець підтримав російських загарбників, за що отримав дозвіл на торгівлю пальним від них.

Для організації цього незаконного бізнесу, колаборант використовував місцеву нафтобазу та мережу захоплених автозаправних станцій у райцентрі та селищі Шевченкове.

За інформацією слідства, серед «споживачів» паливно-мастильних матеріалів були російські військові підрозділи, які заправляли свою техніку на захоплених АЗС.

З метою забезпечення пальним, фігурант організував поставки з росії, із заробітку щомісяця сплачував «ренту» до бюджету країни-агресора.

Відповідав за надання комунальних послуг при окупантах: у Харківській області викрили ще одного колаборанта

Після звільнення району, зловмисник залишився в селищі та намагався уникнути правосуддя, приховуючись від закону.

Однак працівники СБУ встановили його місцезнаходження та здійснили затримання.

За наявних обставин, фігуранту було повідомлено про підозру за частиною 4 статті 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Наразі йому обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою. Проводиться розслідування для встановлення всіх обставин цього злочину.

Операцію проводили співробітники СБУ у Харківській області спільно з Національною поліцією за процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Коментарі