На Харківщині судитимуть за держзраду колишнього керівника відділу культури і туризму Вовчанської міськради

У Чугуївському міському суді Харківської області заочно судитимуть колишнього керівника відділу культури і туризму Вовчанської міськради, якого обвинувачують у держзраді та колабораційній діяльності.

Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, посадовець під час окупації Вовчанської громади добровільно перейшов на бік ворога. На початку червня 2022 року обвинувачений обійняв посаду “и. о. главы военно-гражданской администрации Волчанского района по вопросам социальной политики”. Як встановило слідство, колаборант організовував роботу “системи охорони здоров’я та освіти, культури, молоді та спорту”, контролював роботу відповідних відділів та управлінь, організовував виплату пенсій, заробітної плати і матеріальної допомоги в російських рублях. Також займався питанням надання палива для різного роду перевезень, видачі ліків та медичного обслуговування. Крім того, чоловік організував проведення свята, присвяченого “дню державного прапора рф”, а також організовував інші культурно-масові та спортивні заходи на території Вовчанська.

Влаштувався до окупаційного «мвс рф» та «здавав» українських патріотів: колаборанту з Ізюма дали 12 років тюрми

Після деокупації зрадник зміг втекти і наразі переховується від слідства, його оголошено у розшук. Колаборанту загрожує довічне позбавлення волі.

Мова йде про Миколу Леснікова.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі