На Харківщині затримали митника, який співпрацював із рашистами (Фото)

Силовики викрили мешканця Харківської області, який обійняв керівну посаду в окупаційній адміністрації Куп’янського району. Про це 14 жовтня повідомили у прес-службі Державного бюро розслідувань.

За інформацією відомства, затриманим виявився головний державний інспектор митного поста “Куп’янськ” Харківської митниці.

Окупанти доручили чоловікові керувати житлово-комунальним господарством у незаконно створеному органі влади на території Куп’янського району. Окрім цього, фігурант координував дії окупаційної влади під час надзвичайних ситуацій на території Петропавлівської ОТГ.

Після свого призначення чоловік знищував державні символи України на території району, а на їх місце встановлював російські. Також фігурант займався створенням пропагандистських матеріалів для російських медіа.

Після деокупації Куп’янського району ЗСУ чоловік намагався втекти, але його затримали співробітники ГБР. Слідчі відкрили кримінальне провадження. Чоловіку повідомили про підозру за статтею 111-1 (“колабораційна діяльність”) КК України. Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 10 років.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі