На Одещині правоохоронці затримали депутата, який підозрюється у викраданні катера, вартістю у два мільйони

Правоохоронці на Одещині затримали депутата, який є головою однієї з райрад, за викрадення швидкісного катера вартістю приблизно два мільйони гривень. Чоловік використав свій посадовий статус, щоб виманити катер, який був належністю Державної екологічної інспекції.

Посадовець попросив держекоінспектора вивезти катер з яхт-клубу, нібито це необхідно для його захисту від можливих обстрілів. Катер був прихований на території рибацького комплексу. Щоб залишити сліди іншої людини, він використав втрачений паспорт та підписав розписку в отриманні держмайна на ім’я цієї людини.

Судитимуть групу осіб, звинувачених у розкраданні бюджетних коштів призначених для гуманітарних потреб

В результаті своїх дій депутат завдав Державній екологічній інспекції збитків у розмірі понад 2,690,000 гривень. Зловмисника затримали, йому повідомили про підозру за вчинення цього злочину.

За даною статтею Кримінального кодексу України, правопорушнику загрожує позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна. Також буде вирішуватися питання про обрання запобіжного заходу, відсторонення від займаної посади та можливий арешт майна.

Коментарі