На ТЦ “Барабашово” в Харкові тривають нападки з метою віджати бізнес – ЗМІ

Харківський Торговий центр “Барабашово” вже не один рік перебуває під постійною загрозою з боку міської влади, що виглядає так, як ніби бізнес хочуть “віджати”.

Про це йдеться в статті “Навіщо тимчасова влада Харкова тероризує ТЦ” Барабашово “, опублікованій на сайті” Харків.Коментарі “.

За словами авторів статті, ТЦ “Барабашово “регулярно піддається тиску, і щоб “відкусити у власників частину ринку, використовуються всі механізми і будь-який зручний привід”, – сказано в матеріалі.

Перші спроби відібрати у законних власників ринок “Барабашово” почалися вже давно, але ці спроби тривають і до сьогоднішнього дня.

“Мабуть, комусь не дає спокою дорога земля близько до центру та зі зручною транспортною логістикою, на якій розташовані об’єкти ринку, а також доходи, які отримують підприємці, що працюють на ринку”, – пише видання.

У матеріалі сказано, що адміністрація ТЦ необґрунтовано звинувачується в облаштуванні незаконних звалищ, в тому, що на ринку працюють “нелегальні” робочі, а перевірки, які з цього приводу проводять інспектори Держпраці, паралізують роботу ринку та призводять до збитків підприємців.

“На ринку періодично з’являються люди спортивної зовнішності, дуже нагадують “тітушек”, які блокують торгові приміщення і рейдерським способом намагаються вижити підприємців з їх торгових точок … У свою чергу поліція розслідує подібні акти рейдерства й акції залякування підприємців вкрай неохоче”, – йдеться у статті.

Паралельно, як стверджують автори статті, проти власників ринку ініційовані десятки судових процесів, спрямованих на розрив відносин з оренди землі під торговим центром. В результаті таких дій ТЦ нараховуються вигадані збитки та штрафи.

“У той же час продовжується фарс з будівництвом сумнівного погляду законності, непотрібної для міської інфраструктури, фантастично дорогої дороги, яка має пролягати прямо через ринок “Барабашово” та при цьому позбавить робочих місць і засобів до існування тисячі сімей харків’ян, які існують завдяки торгівлі на ринку”, – сказано в матеріалі.

Автори публікації відзначають, що “з самого початку багато експертів сумнівалися в необхідності будівництва цієї магістралі, тим більше, що тільки на початковому етапі на неї планувалося виділити близько 300 мільйонів гривень, а з 2019 року вартість проєкту постійно зростала”. Так, за словами доктора технічних наук, професора-урбаніста Валерія Гука, “будівництво дороги через торговий центр “Барабашово”- це колосальні і, головне, безглузді витрати. Це лише посилить і без того складну транспортну ситуацію в місті”.

“Факти свідчать, що головна мета – штучно створювати перешкоди для роботи ринку, і блокуючи його господарську діяльність, продовжити тиск на власників ринку, щоб “віджати” частину ринку в інші руки або змусити власників “Барабашово” ділитися доходами від їх бізнесу”, – підводить підсумок видання.

Нагадаємо, “Барабашово” вважається найбільшим ринком Східної Європи. Промисло-речовий ринок, розташований на площі понад 75 га. Всього на ринку близько 18 000 торгових (і складських) майданчиків.

Коментарі