На велосипедах їздили по Харкову і збирали інформацію про ЗСУ: у суд передали справу двох коригувальників

Харківська обласнна прокуратура направлено до суду обвинувальний акт стосовно двох чоловіків за фактом державної зради, вчиненої за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, 19-річний мешканець Харкова через месенджер «Telegram» зв’язався зі співробітником фсб рф, відповідальним за підбір і вербування громадян України для проведення підривної діяльності проти нашої держави. Молодик погодився на пропозицію представника російської спецслужби щодо співпраці і отримав завдання щодо збору та подальшої передачі ворогу інформації про підрозділи ЗСУ. Харків’янин запропонував своєму 20-річному знайомому з проросійськими поглядами «працювати» разом.

Пересуваючись по місту і області на велосипедах, обвинувачені збирали інформацію про місця зосередження сил і засобів ЗСУ. У подальшому молодики позначали на ґугл-мапах місця дислокації українських військових та відправляли фотографії з цими відмітками своєму куратору — представнику фсб рф. Таким чином обвинувачені наводили ворожий вогонь на об’єкти, розташовані на території Харківської області — отримана від них інформація використовувалась росіянами для здійснення обстрілів.

Харківський інформатор рф отримав 12 років тюрми за коригування удару по «Барабашово»

1 серпня цього року молодиків затримали в Харкові під час того, як вони збирали інформацію про місце розташування одного з військових підрозділів.

Наразі обвинувачені перебувають під вартою. Їх судитимуть у Київському райсуді Харкова. За вчинене обвинуваченим загрожує довічне позбавлення волі.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі