На згадку про Катю Гандзюк: харків’яни запалили свічки під облуправлінням поліції

Кілька десятків харків’ян зібралися вчора ввечері під будівлею Головного управління Нацполіції в області на всеукраїнську акцію пам’яті Катерини Гандзюк. Люди запалили свічки та принесли чорно-червоний знак нескінченності, який символізує затягування розслідування смерті херсонської активістки. Знак залишили біля входу до будівлі.

Смерть в Есхарі: правозахисник поскаржився на погрози з боку поліцейського

Учасники акції вимагають притягти до відповідальності всіх замовників вбивства Каті Гандзюк. Фото з місця події опублікували в Telegram-каналі організації “Світанок”.

Нагадаємо, громадську активістку, радницю міського голови Херсона Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою біля будинку 31 липня 2018 року. Після майже трьох місяців боротьби за життя вона померла в Києві 4 листопада.

Смерть активіста в Есхарі: невідомі спалили мотузку, в якій знайшли тіло

За ґрати відправили п’ятьох виконавців вбивства – херсонських добровольців Української добровольчої армії, ветеранів АТО, двоє з них – орденоносці, один – колишній працівник міліції. За словами батька Катерини Гандзюк, до замовлення вбивства причетні тодішні голова Херсонської облради, голова Херсонської ОДА, його заступник та кримінальні авторитети. Організатори злочину досі не притягнуті до відповідальності.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі