Нацбанк випустив пам’ятну монету, присвячену ЗСУ (Фото)

Про це 22 липня повідомили на офіційній Facebook сторінці Національного банку України.

Сьогодні Національний банк вводить в обіг нову пам’ятну монету спецвипуску “Сили спеціальних операцій Збройних сил України”, яка продовжить серію, присвячену ЗСУ.

“Лозунгом Сил спеціальних операцій ЗСУ, яким присвячена монета, є бойове гасло київського князя Святослава Хороброго: “Йду на ви”! У конкурсі ескізів для монети взяли участь п’ять авторів. Перемогли ескізи Андрія Єрмоленка та Ольги Коваленко. Андрій вдало зобразив емблему Сил спецоперацій для аверса, а Ольга гарно використала в дизайні реверсу образ Святослава Хороброго, легендарний вислів якого нині є гаслом цих воїнів”, — йдеться в повідомленні.

Монета має номінал у 10 гривень. Виготовлена ​​зі сплаву на основі цинку з нікелевим покриттям. Її тираж – 1 000 000 штук, у тому числі 500 000 – 2022 року.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі