Начальник кафедри, підозрюваний у загибелі курсантів ДСНС на Харківщині, шантажем змусив розбирати боєприпас (Фото)

Правоохоронці повідомили про підозру начальнику кафедри Національного університету цивільного захисту за фактом вбивства двох осіб, вчиненого через необережність (ч. 2 ст. 119 КК України). Про це повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури.

У Харківському районі 31 травня загинули двоє курсантів-рятувальників 22 та 21 років. Це сталось у приміщенні гуртожитку, де нині живуть і навчаються курсанти. Смерть студентів настала в результаті вибуху артснаряду калібром 152 мм. Ще один 20-річний курсант отримав поранення. 

Вибух у навчальному підрозділі ДСНС: з інцидентом пов’язаний син головного рятувальника Вінниччини (Фото, Відео)

Встановлено, що начальник кафедри приніс до навчального корпусу цей снаряд та залишив його в одному із приміщень, де перебували курсанти. Згодом підозрюваний надав студентам вказівку розібрати вищевказаний бойовий припас строком до 6 червня. Студенти відповіли, що вони тільки вчаться на третьому курсі, та не знають, як правильно це робити. Проте начальник кафедри сказав їм зробити це в обов’язкому порядку, інакше їх не відпустять у звільнення. 

Відповідно до посадової інструкції, саме начальник цієї кафедри контролює і вживає всіх необхідних заходів з питань охорони праці, додержання правил протипожежної безпеки на кафедрі з метою безпечної роботи в навчальних приміщеннях кафедри, повного виключення виробничого травматизму та профзахворювань працівників. Також він несе відповідальність за дотримання на кафедрі вимог чинного законодавства з питань охорони праці.  

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. 

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі