Начальника кафедри, підозрюваного у загибелі курсантів ДСНС на Харківщині, відправили під домашній арешт

Суд обрав начальнику кафедри Національного університету цивільного захисту, якого підозрюють у загибелі двох курсантів, запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешта. Про це повідомив начальник слідчого управління полції Харківської області Сергій Болвінов.

“Наші слідчі та прокурори клопотали перед слідчим суддею про арешт підозрюваного без права внесення застави. Але слідчий суддя обрав інший запобіжний захід для начальника кафедри піротехнічної та спеціальної підготовки Національного університету цивільного захисту. Враховуючи наявні докази, переконаний, що це судове рішення буде оскаржено”, – написав Сергій Болвінов на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

За його словами, начальника кафедри вже звільнили з університету.

Вибух у навчальному підрозділі ДСНС: з інцидентом пов’язаний син головного рятувальника Вінниччини (Фото, Відео)

Нагадаємо, що 31 травня у гуртожитку Національного університету цивільного захисту взірвався артснаряд. Внаслідок вибуху загинули двоє курсантів-рятувальників 22 та 21 років. Ще один 20-річний курсант отримав поранення. 

За даними слідста, начальник кафедри приніс до навчального закладу снаряд та, порушивши всі посадові інструкції, наказав студентам розібрати цей боєприпас, щоб зробити з нього макет. Студенти відповіли, що вони тільки вчаться на третьому курсі, та не знають, як правильно це робити. Проте начальник кафедри сказав їм зробити це в обов’язкому порядку, інакше їх не відпустять у звільнення. 

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі