Націоналізація авіадвигунів: Україна вилучила майно, яке належало міноборони білорусі та російським компаніям (Фото)

Нацполіція повідомила про націоналізацію сімох авіаційних двигунів, які раніше перебували на ремонті на українському машинобудівному підприємстві. Ці двигуни раніше належали Міністерству оборони республіки білорусь та групі російських компаній.

Спеціалісти Головного слідчого управління Нацполіції виявили, що під час повномасштабного вторгнення збройних сил росії в Україну, на одному з українських машинобудівних державних підприємств знаходилися сім авіаційних двигунів, які раніше належали міністерству оборони білорусі та російській групі компаній.

У липні 2022 року правоохоронці провели обшуки на території цих підприємств і конфіскували ці авіаційні двигуни для вантажних літаків. Надалі суд встановив арешт на це майно.

Варто зауважити, що ці типи двигунів використовуються у вантажних літаках, які здійснюють перевезення різних товарів, включаючи вантажі військового призначення, з інших країн на територію росії.

Росіяни скинули авіабомби на дитячий садок у Харківській області (Фото)

Нацполіція спільно з Міністерством юстиції України розпочала процедуру націоналізації конфіскованого майна. Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції щодо передачі цих авіадвигунів у власність держави. Тепер ці двигуни можуть бути використані на українських літаках для перевезення різних вантажів, включаючи гуманітарну допомогу та інше.

Попереднє слідство, розпочате за статтею 110-2 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та статтею 111-1 (Колабораційна діяльність Кримінального кодексу України), триває.

За цими статтями передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Операції в рамках цього кримінального провадження веде Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції. Процесуальне керівництво — Офіс Генерального прокурора.

Коментарі