Нардеп запропонувала створити слідчу комісію через порушення на виборах у Харкові

Депутатське об’єднання “Справедливість” ініціюватиме створення тимчасової слідчої комісії у Верховній Раді. Парламентарі хочуть вивчити можливі фальсифікації на виборах мера Харкова. Про це заявила представник об’єднання Олександра Устинова.

Відмови, “нудне обличчя” і скандали: як у Харкові обирали мерів

“Якщо ми зараз не зупинимо фальсифікації, якщо ми дозволимо, щоб в майбутньому таке відбувалося, коли міжнародні спостерігачі виходять і говорять про те, що протоколи були підроблені, якщо ми, як парламентарі, на це будемо закривати очі, то всі наступні вибори будуть проходити за таким же сценарієм. Ми повертаємося до”ківаловщини” 2004 року”, – заявила Устинова.

За її словами, партія “Голос” могла допомогти переможцю виборів сфальсифікувати результати. Для цього влітку замінили голову міської територіальної виборчої комісії, а також 14 членів районних комісій від цієї політсили.

Вибори в Харкові: спостерігачі заявляють про фальсифікації на користь Терехова і вимагають перерахувати голоси

Нагадаємо, раніше другий апеляційний адміністративний суд Харкова розглянув скарги громадської мережі “Опора” і кандидата Михайла Добкіна на порушення під час виборів мера. Позивачі вимагали перерахувати голоси в Холодногірському, Слобідському, Новобаварському та Основ’янському районах Харкова. Всього, за інформацією “опори”, їм вдалося знайти близько 700 “переписаних голосів”. Однак суди і першої, і другої інстанції відхилили вимоги громадських діячів.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі