Народному депутату України повідомили про підозру у держзраді (Фото)

Детективи ДБР повідомили про підозру у державній зраді народному депутату України Ренату Кузьміну. Про це 5 жовтня повідомили у Державному бюро розслідувань.

За даними слідства, народний обранець напередодні та після початку повномасштабного вторгнення росії розміщував у ЗМІ пропагандистські матеріали на шкоду Україні.

“З березня Ренат Кузьмін озвучував у своїх виступах, повідомленнях у соціальних мережах та на власному сайті інформацію, яка мала пропагандистський характер. Їхньою метою було формування у суспільстві антиукраїнського настрою та інформаційного впливу для шкоди суверенітету, територіальної цілісності, недоторканності та безпеці держави”, — йдеться у повідомленні.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 111 (“державна зрада”) КК України. Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років із конфіскацією майна. Наразі встановлюється місцезнаходження Рената Кузьміна, у тому числі проведено понад 10 одночасних обшуків у місця його можливого перебування.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі