“Немає вогневих засобів, здатних збивати даний тип ракет”: сили ППО пояснили, чому не збивали ракету Х-22, що потрапила в будинок у Дніпрі

14 січня російські загарбники атакували територію України п’ятьма крилатими ракетами Х-22 з дальніх бомбардувальників Ту-22. Пуски були здійснені з Курської області рф і акваторії Азовського моря.

Про це повідомляє пресслужба Повітряних сил ЗСУ в Telegram.

“Одна з ракет Х-22, запущена з району Курської області РФ близько 15:30, потрапила в багатоповерхівку в Дніпрі”, — йдеться в повідомленні.

У Повітряних силах стверджують, що за допомогою радіолокаційних засобів було виявлено приблизне місце запуску, висота і швидкість польоту ракети Х-22, і тип цієї ракети не викликав абсолютно ніяких сумнівів.

“У ЗСУ немає вогневих засобів, здатних збивати даний тип ракет. З початку військової агресії Росії по території України було випущено понад 210 ракет цього типу. Жодна — не збита засобами ППО”, — пояснили наші військові.

Кількість поранених у Дніпрі зросла до 60

Бойова частина Х-22 має масу близько 950 кілограмів і максимальну дальність польоту до 600 кілометрів. При застосуванні з великих відстаней відхилення від цілі може становити кілька сотень метрів.

“Лише зенітні ракетні комплекси, які в перспективі можуть бути надані Україні західними партнерами (йдеться про системи, як Patriot PAC-3 або SAMP-Т), здатні перехоплювати дані повітряні цілі”, — повідомили в повітряних силах.

Українські захисники закликають людей бути обережними та перевіряти джерела інформації перед тим, як приймати її за достовірну, особливо якщо інформація широко поширюється в мережі. Звертати увагу варто тільки на офіційні заяви Міноборони, Генштабу або видів і родів військ ЗСУ.

Коментарі