Неповнолітні на дорогах Харкова: батьків трьох підлітків притягнули до відповідальності

У Харкові збільшилася кількість порушень, скоєних неповнолітніми за кермом. Минулого року патрульні склали 50 протоколів на підлітків, цього року – вже 66. Про це сьогодні розповіла начальник обласного управління патрульної поліції Олена Стрижак.

Було три випадки, коли за кермом перебували 15-річні хлопці. За словами Олени Стрижак, батьків цих трьох підлітків викликали в управління патрульної поліції та притягнули до відповідальності.

Трагедія на Великдень: п’яний підліток за кермом вбив дитину

За інформацією прокурора Харківської області Олександра Фільчакова, з початку року неповнолітні на транспорті скоїли 245 адміністративних порушень. 114 разів підлітки їздили без прав, а в 30 випадках – були в стані сп’яніння. Щобільше, тричі неповнолітні сідали нетверезими за кермо повторно.

Нагадаємо, страшна аварія сталася в Харкові 26 жовтня на проспекті Гагаріна. У районі вулиці Одеської автомобіль Infiniti під керуванням 16-річного Миколи Харківського на високій швидкості врізався в Chevrolet Aveo. В результаті зіткнення загинув 58-річний водій Chevrolet Ігор Новіков. Трьох пасажирів Infiniti доставили в невідкладну допомогу, а водія після надання допомоги відпустили на амбулаторне лікування.

Харківського хакера, який підробив додаток “Дія”, затримували за п’яне водіння без прав

Миколу Харківського помістили на 60 діб у СІЗО без права внесення застави. Перед засіданням адвокат підлітка говорила, що він пам’ятає лише удар, а хто перебував того вечора за кермом, сказати не може. У суді представник прокуратури повідомив, що підліток представився іншим ім’ям, назвав іншу адресу проживання, а також намагався самостійно піти з лікарні. Крім того, він подзвонив з туалету в поліцію та повідомив про викрадення автомобіля. Пізніше адвокат постраждалих повідомив, що Микола Харківський визнав свою провину під час допиту.

Також прокуратура відкрила провадження щодо батьків неповнолітнього хлопця за двома кримінальними статтями: за допуск до керування транспортним засобом та за невиконання батьківських обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі