Незаконно продавав бронежилети: у Тернопільській області “волонтеру” вручили підозру (Фото)

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора України.

За даними слідства, на Тернопільщині місцевий житель із спільниками ввозив до України військову амуніцію, на яку збирали гроші в США. Брат організатора схеми купував спорядження та переправляв його до Польщі. Після цього амуніцію завозили в Україну як гуманітарну допомогу, проте вона потрапляла не до благодійної організації, а до складу організатора, а псевдоволонтер продавав її.

Під час реалізації 49 бронежилетів за 620 тисяч гривень одного із фігурантів викрили правоохоронці.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Чоловіку повідомили про підозру за статтею 201-3 (“незаконне використання гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку”) КК України. Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Встановлюється коло осіб, які причетні до незаконної діяльності. Вилучену амуніцію найближчим часом передадуть ЗСУ.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі