НКЕК виявила порушення у готовності мереж операторів до 3-добових блекаутів

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації (НКЕК) виявила порушення у готовності мереж операторів мобільного зв’язку до 3-добових блекаутів.

За результатами позапланових перевірок, проведених НКЕК у 2023 році, у всіх трьох операторів мобільного зв’язку були виявлені порушення.

Найбільш серйозні порушення були виявлені в мережі ТОВ «лайфсел» у Рівненській області. На момент перевірки мережа була готова забезпечити зв’язком для менш ніж 50% критично важливих об’єктів з необхідного мінімуму по даній області.

НКЕК двічі продовжувала термін усунення порушень, зазначених у приписах, на додаткових 30 днів. Однак, станом на кінець серпня 2023 року, готовність мережі ТОВ «лайфсел» до 3-добових блекаутів у Рівненській області все ще не відповідає вимогам.

Корпоративні права “Київстару” та “Хелсі” заарештовані судом у справі Фрідмана, Авена та Косогова

ТОВ «лайфсел» отримало припис про усунення порушень у термін 20 днів. У разі невиконання вимог припису НКЕК розглядатиме питання щодо накладення штрафних санкцій на оператора.

НКЕК планує і надалі перевіряти стан готовності мереж операторів до безперебійного надання послуг належної якості громадянам України у разі можливої відсутності стаціонарного електроживлення та тривалих блекаутів.

Коментарі